Over Nepal

 

Nepal is een klein land in de Himalaya tussen China en India. Het voormalige koninkrijk ademt spiritualiteit. Het is het geboorteland van Boeddha en een land van goden en tempels. Het hele jaar door worden er kleurrijke hindoeïstische en boeddhistische festivals gevierd. De hoogste berg ter wereld, Mount Everest, ligt in Nepal. Er wonen tientallen etnische groepen die evenzoveel talen spreken. 

Wij reizen regelmatig naar Nepal om mooie handgemaakte spullen in te kopen en te verschepen naar Nederland. We hebben persoonlijk contact met kleinschalige bedrijven in de hoofdstad Kathmandu.  

Ontwikkeling & Hulp: 
Help in Action

Nepal is ook een arm land in ontwikkeling na een politiek roerige periode en een verwoestende aardbeving in 2015.
Wij proberen de hardwerkende bevolking economisch te steunen door handel met hen te drijven.

Pasal Himal heeft een sterke verbinding met Nepal en wil ook bijdragen aan goed onderwijs en goede gezondheidszorg in dit land door het steunen van enkele hulp- en ontwikkelingsprojecten.

De belangrijkste daarvan is Help in Action. We kennen deze organisatie goed en we weten dat onze donaties zorgvuldig worden besteed aan diverse projecten in Tibet, India en Nepal. Zoals bijvoorbeeld de Samling School in Kathmandu. (foto)
Help in Action biedt ook de mogelijkheid om kinderen of boeddhistische monniken in Tibet en Nepal op afstand te ‘adopteren’ en hen zo een goede toekomst te bieden.